Voorspellen

Heldere waarnemingen zijn vaak voor velen een uitdaging om in de toekomst te kijken. Als je dan de mogelijkheid hebt omdingen van tevoren te weten dan gaan we gewoon lekker zoeken naar de toekomst. Wie wil niet weten of die langverwachte relatie er aan komt. De jackpot eindelijk eens valt omdat er al zo veel ge´nvesteerd is in de loterij. Of gaat mijn kind studeren terwijl het zo moeite heeft op school. Voor leuke dingen kijkt men graag naar de toekomst. Voor niet leuke dingen knijpen we een oogje dicht. Het vervelende is dat zodra sommige mensen iets weten en verwachten ze in de luie stoel gaan zitten net zo lang totdat het komt. Wat naast die loterij ook nog voorspeld had moeten worden dat iemand veel moest sporten omdat het cholesterol te hoog is en dat er ieder jaar een checkup moet plaatsvinden bij de dokter. Nee deze persoon gaat zitten wachten op de jackpot. Beweegt helemaal niet meer en komt plotseling te overlijden. Goh dat had je nou net niet gezien in de toekomst. Nee want in de toekomst stonden andere dingen voor deze persoon geschreven. Door het vermelden van wat er stond te gebeuren is de toekomst veranderd van deze persoon.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ik geef ook wel eens het voorbeeld naar mezelf toe. Stel jij zegt me nu dat ik morgen met de auto naar Groningen zal gaan. Ik ben nogal eigenwijs van aard en ik zal wel zorgen dat iemand niet gelijk krijgt. De opwellen 's morgens van ik heb eens zin om in het wilde weg te gaan rijden die normaliter in me had opgekomen, komt niet want ik heb me gericht op niet naar Groningen te gaan. Ben ik door de hulp van anderen mijn toekomst aan het veranderen. Vooral door het feit dat ik in Groningen mijn liefde voor het leven had ontmoet die nu aan me voorbij gaat.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ik zeg altijd maar wees heel voorzichtig met de toekomst voorspellen. Sommige mensen kunnen daar niet mee omgaan. Daarnaast als het niet uitkomt is je eigen geloofwaardigheid naar de haaien. Dus het is ook een beetje eigenbelang